domingo, 13 de abril de 2014

QUÈ ÉS L'ACUPUNTURA?


Post firmat per:  Dra. SANDRA AUDI LAPIEDRA
La medicina tradicional xina ( MTC) considera el cos humà com un sistema de fluxos d'energia que està permanentment en contacte amb l'exterior. Quan ens ataca un factor patogen extern o quan el nostre sistema energètic es desequilibra, el nostre cos  emmalalteix.

Aquesta energia, anomenada Qi, circula per canals o meridians que recorren tot el cos ( fotografia). Es fan servir agulles molt fines per estimular punts específics d'aquests meridians, amb l'objectiu de restaurar l'equilibri energètic i activar el sistema nerviós.
Les malalties no es defineixen per símptomes ni pel nom occidental (ex. migranya) sinó pel desequilibri energètic que causa aquests símptomes. La terminologia pot semblar molt estranya: "deficiència de yin" o " estancament de Qi de fetge". El yin i yang son energies complementaries que han d'estar en equilibri i el Qi vindria a ser l'energia o força vital. De tots ells en parlarem aviat amb més profunditat.
La MTC té diverses formes de millorar el flux d'energia del cos: l'exercici com el Qigong o Tai Chi, l'acupuntura, la moxibustió i la fitoteràpia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.